Om college Uddannelsen Bolig Tilmelding FAQ Kontakt En dag i stalden

 

Bolig

Studiemiljø med mange sociale arrangementer

Når du begynder på Danish Horse College flytter du ind på Campus Djursland, uanset hvilken uddannelse du går på. Grenaa er Djurslands største og vigtigste uddannelsesby. Grenaa er en mellemstor provinsby med gode tog- og busforbindelser til Aarhus.

På Campus Djursland lægges stor vægt på det sociale liv, så vi har et godt miljø at færdes i, der afholdes sociale arrangementer året rundt og der er masser af velkomstarrangementer, så du lærer de andre elever på Campus at kende.

Fuld kost og logi med i prisen. Morgenmad og aftensmad spiser du sammen med de andre elever og du smører selv en madpakke til at tage med, eller du spiser på Campus.

Værelset er ikke møbleret. Alle værelser har eget bad og toilet. Der er fællesområder med TV og en spisesal med plads til fælles aktiviteter. På Danish Horse College bor man 2 på hvert værelse. 

Du kommer til at bo i omgivelser, der indbyder til lange hyggelige ture på hesteryg. Området omkring Rideskole og Campus er meget naturskønt tæt på både skov, strand og hede. Rideskolen ligger kun 2,5 kilometer fra Campus, så din hest er kun en kort cykeltur væk.
 
SKOLEHJEM
Hvis du er EUX elev, kan du blive berettiget til skolehjem ordningen. 
For at finde ud af, om du er berettiget til at bo på skolehjemmet, skal du gå ind på fx rejseplanen.dk, hvor du søger rejsen fra din bopæl til skolens adresse, hvor din uddannelse finder sted. Er rejsetiden i offentlige transportmidler mere end fem kvarter og starter du på en erhvervsuddannelse, er du berettiget.
For dig som er over 18 år:
Vi kan tilbyde dig skolehjem, hvor du kun skal betale 542 kr. pr. uge for kost og logi (2020 pris). Prisen reguleres årligt i henhold til finansloven.
Vær opmærksom på, at du kan søge SU fra skolestart. Du kan tidligst søge 1 måned før skolestart. I den første måned vil du få SU som hjemmeboende, da det er din adresse ved skolestart der afgør, om du får SU som hjemme- eller udeboende. Se mere om SU på www.su.dk, eller ring til SU-vejleder Bente Lund-Laursen, tlf. 8758 0450.
Hvis du har barn/børn, kan du fritages for betaling. (Kopi af dåbs-/fødselsattest skal sendes med tilmeldingen).

For dig som er under 18 år ved skolestart:
Vi kan tilbyde dig skolehjem, uden at du skal betale noget for kost og logi. Bliver du 18 år i løbet af din uddannelse, skal du betale 542 kr. pr. uge (2020 pris), fra kvartalet efter du bliver 18 år. Prisen reguleres årligt i henhold til finansloven.
Vær opmærksom på, at du kan søge om SU fra kvartalet efter, du bliver 18 år. Se mere om SU på www.su.dk.
(Studietursudgift
Du skal påregne en månedlig udgift på 1.000.- til en studietursopsparing. Denne udgift betales til Campus Djursland.)
 
Befordring:
Det er derudover muligt at søge om befordring fra din bopæl til skolehjemmet i forbindelse med weekend og påske- juleferie, hvis du:
ikke har uddannelsesaftale med en praktikvirksomhed
din samlede skolevej er på mindst 20 km
at undervisningen ikke findes inden for en daglig transporttid på 5 kvarter fra din bopæl
du ikke modtager befordringstilskud efter andre regler.
Vi gør opmærksom på, at det selvfølgelig er muligt at blive på skolehjemmet i weekenderne.
Hvis du mener, at du opfylder et af kriterierne for transport, bedes du kontakte os for nærmere information.
Ankomst og afrejse
Du kan ankomme til skolehjemmet i weekenden i tidsrummet kl. 11 – 22, hvor der vil være en vagt til at tage imod dig og vise dig til rette.
Praktisk information
På skolehjemmet er der både pædagogisk- og servicepersonale, som kan hjælpe og vejlede dig under dit ophold.
Undervisere og mentorpersonale kan træffes indenfor almindelig arbejdstid mandag til fredag. Derudover er der vagt og mentorpersonale at træffe udenfor skoletid.