Om college Uddannelsen Bolig Tilmelding FAQ Kontakt En dag i stalden

 

Uddannelsen

Få de bedste år sammen med din hest, vælg mellem STX, HTX, HHX, HF eller EUX

Ved siden af din ridning har du fremragende muligheder for at blive rytterstudent hos os, du kan nu vælge både STX, HTX og HHX, eller du kan vælge de 2 årige uddannelser HF og  EUX. 

Som noget helt specielt er der på Grenaa Gymnasium mulighed for at forlænge STX'en til 4 år og HF'en til 3 år, hvis man har behov for det, det aftales særskilt med rektor.

Med en almen studentereksamen STX får du en bred viden om mange forskellige fag. Du kan starte efter 9. klasse, og uddannelsen varer tre år. 

STX er den almene studentereksamen, hvor du nyder godt af en bred vifte af fag samtidig med at du toner din STX, for eksempel naturvidenskabeligt, gennem dit valg af studieretning

HTX'en giver dig mulighed for adgang til stort set alle videregående uddannelser, HTX er en erhvervsrettet studentereksamen med særligt fokus på teknik og naturvidenskab. HTX giver dig et bredt grundlag for at søge videregående uddannelse.

Hvis du f.eks. ønsker at uddanne dig til dyrlæge eller veterinærsygeplejerske, så er enten en HTX eller en STX med naturvidenskabelig studieretning et godt valg.

Med de to Merkantile uddannelser:

HHX og EUX får du en alsidig uddannelse, hvor du lærer om at drive virksomhed, markedsføring og at arrangere større events. Du får både grundfag, merkantile fag og valgfag. Med komptencerne fra HHX og EUX er du godt klædt på til at arbejde med økonomi i forbindelse med drift af et stutteri eller en rideklub, arrangere events som stævner, kåringer, eller noget helt andet.

HF er en 2-årig gymnasial uddannelse, der er målrettet dig, som ønsker at læse videre på en erhvervsakademi- eller professionsbacheloruddannelse. Med en udvidet fagpakke vil det også være muligt at læse videre på en universitetsuddannelse.

Som en del af din uddannelse skal du være med til at planlægge og gennemføre et stævne i Djurslands Rideklub. Her lærer du i praksis om eventplanlægning.

Uddannelsen er SU-berettiget, hvis du er over 18 år.